Nieuws
 
  Dégradé neemt u mee in de ondergrondse wereld van Rusland Trailer
  Voor Dégradé maakten wij samen met de makers David Geysen en Carl Beukman de trailer voor de voorstelling Polonium 210. Polonium 210 is een lawine van beelden en een stroom van geluid die het publiek meetrekt in een caleidoscopische ervaring. Soms beangstigend, soms lichtvoetig maar altijd geestverruimend en opwindend. De Heilige, De Hoer, De Macht en Het systeem zijn de verbindende krachten. Bij Dégradé is het gevoel belangrijker dan het verhaal. De voorstelling is 14,15 en 16 september te zien in het Korzo theater.
  De Betovering, de leukste herfstvakantie in Nederland! Trailer
  Voor Internationaal Kunstfestival voor de Jeugd 'De Betovering' maakten wij een korte promotie film. De komende editie van het festival vindt plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 23 oktober 2016. Kinderen van 2 t/m 12 jaar kunnen tien dagen lang genieten van al het moois dat kunstenaars en theatermakers, uit binnen- en buitenland, gemaakt hebben en gaan zelf aan de slag, de leukste herfstvakantie van Nederland!

Bekijk hier de promo die wij maakten voor 'De Betovering'.

  Metamorfosen te zien bij NPO Cultura Trailer
  De theaterregistratie Metamorfosen die wij maakten voor Toneelgroep De Appel is te zien bij NPO Cultura tijdens de week van de klassieken van 19 t/m 27 maart. Meer informatie over de uitzendingen: NPO Cultura

Met Metamorfosen sluit Aus Greidanus ruim veertig jaar bij zijn gezelschap Toneelgroep De Appel in stijl af. Metamorfosen naar Ovidius, een eigenzinnige bewerking van Aus Greidanus en Jules Terlingen, is een collagevoorstelling en wat tot eind februari 2015 te zien in het Appeltheater.

  Achter de schermen bij Toneelgroep De Appel Film
  Op 18 mei 2014 volgden wij (AAP theatermakers) de voorstelling Casanova voor en achter de schermen in het Appeltheater. Water, heel veel water is de de enscenering van deze marathonvoorstelling. We volgden de acteurs op en boven het water. Er wordt gespeeld op een waar water bassin, een verwijzing naar het Venetië van de legendarische verleider, Casanova.

Bekijk hier de volledige documentaire Achter de schermen.

  De drijvende stad Trailer
  Een primeur voor Toneelgroep De Appel is deze familievoorstelling De drijvende stad geschreven en geregisseerd door David Geysen in het waterdecor van Casanova. De drijvende stad is een modern sprookje over vriendschap, dromen en volwassen worden.

Bekijk hier de trailer van 'De drijvende stad' gemaakt voor De Appel.

  Appel theater onder water ! Trailer
  Na de succesvolle theatermarathons Herakles (2012), Tuin van Holland (2010), Odysseus (2007) en Tantalus (2003) brengt De Appel in december 2013 haar vijfde lange voorstelling Casanova uit, geregisseerd door Aus Greidanus sr. Voor deze nieuwe theatermarathon Casanova van Toneelgroep De Appel is van de grote zaal een klein Venetië gemaakt inclusief waterkanalen.

Bekijk hier de trailer van Casanova die wij maakten voor De Appel.

  Lekker Belangrijk
  Lekker Belangrijk is een televisieprogramma van de Haagse gemeenteraad, geproduceerd door AAP theatermakers. Kristel Keuren laat in het programma zien welke Lekker Belangrijke onderwerpen spelen in de stad, wat de Hagenaars hiervan vinden, wat zij er zelf aan doen en welke rol de gemeenteraad.

Bekijk de promo of een van de afleveringen: 1 2 3 4 5

  Inleidende film voor debat over taal en participatie Film
  Voor de gemeente Den Haag maakten wij een inleidende film voor een debat over taal en participatie in Den Haag. Hoe belangrijk is taal voor participatie? Een kleurrijke diverse groep arbeidsmigranten uit Den Haag geeft antwoord. De film staat nu online en is te bekijken op het Youtube kanaal van de Gemeente Den Haag.

Bekijk hier de korte film.

  Kommil Foo Breken Trailer
  De broers Walschaerts ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang. Kommil Foo dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel, aan vertwijfeling ten prooi: lachen of wenen? De voorstelling "Breken" van Kommil Foo was tot half 2014 te zien in Vlaanderen en Nederland.

Bekijk hier de trailer van 'Breken' die wij maakten voor Kommil Foo.

  Humor werkt Trailer
  Voor Pietje Bella Producties filmden we tijdens hun vijfjarig jubileumfeestje en de bekendmaking van de nieuwe naam Humor werkt Producties. De artiesten van 'Humor werkt' zorgen voor humor en cabaret tijdens uw zakelijke bijeenkomst.

Bekijk hier de presentatiefilm die wij maakten voor 'Humor werkt'.

  Lady M van Annemarie de Bruijn goes English Trailer
  'Lady M for Tea' van Het Vijfde Bedrijf is aankomend weekend te zien tijdens het The Hague Shakespeare festival. In deze tragikomische solo geeft Annemarie de Bruijn een bijrol uit Macbeth de hoofdrol waar ze recht op heeft. In Lady M draait het nou eens niet om de koningen en koninginnen maar om de gewone mens, de bijrollen die gewoon hun werk doen zonder opgemerkt te worden. “Ik doe dit voor álle bijrollen!” En alles blijkt dus net even anders gegaan dan wij altijd hebben begrepen van de grote toneelschrijver himself. Deze voorstelling was op Edinburgh Fringe Festival al een groot succes. Wellicht binnenkort op de andere grote theaterfestivals in Europa te zien....

Het beeldmateriaal voor de trailer schoten we van haar Engelstalige voorstelling 'Lady M' in de Koninklijke Schouwburg. Bekijk hier de trailer van 'Lady M.' die wij maakten voor Annemarie de Bruijn.

  Eerste editie The Hague Shakespeare Festival Info Shakespeare Festival
  Tijdens het eerste The Hague Shakespeare Festival is de video installatie 'Sorrow in Silence' te bezoeken. Deze video installatie bestaat uit drie hokjes die individueel te betreden zijn. De televisie gaat aan en u wordt getuige van een moment van groot verdriet. Gęnant, te pijnlijk, dat wat je niet deelt met een ander; uit schaamte, uit zwakte, uit eenzaamheid. 'Sorrow in Silence' was te zien tijdens een bezoek aan het festival in de Koninklijke Schouwburg.

tekst en regie Annemarie de Bruijn | spel Isabella Chapel, Kare Conradi en Martine Dukker | camera en montage Hans Paulides – AAP Theatermakers Den Haag

  Haagse Flashmob tijdens de Betovering in het Atrium Flashmob
  De bezoekers van het Atrium in Den Haag werden verrast door een flashmob. Deze flashmob maakte onderdeel uit van het Internationaal Kunstfestival voor de Jeugd 'De Betovering' en is opgenomen door Spektakel TV. Resultaat van de workshop 'Flashmob', o.l.v. Studio Inspiratie en Noordvolk, tijdens het festival.

Bekijk hier de flashmob.

  Bagdad Café en Liquid Town Trailer
  Toneelgroep De Appel startte het theaterseizoen met een feestelijk zomerproject dat staat in het teken van ruim veertig jaar Toneelgroep De Appel. Twee producties geregisseerd door twee gastregisseurs: Bagdad Café (regie Saskia Mees) en Liquid Town (regie Judith de Rijke).

Bekijk hier de promo van Badgad Café en Liquid Town die wij maakten voor Toneelgroep De Appel.

  Volle Maan bij Toneelgroep De Appel Trailer
  Bijzondere projecten zijn hét handelsmerk van De Appel. Na 'Tantalus', 'Odysseus', Herakles' en 'Tuin van Holland' speelt Toneelgroep de Appel 'Volle Maan'. Waar theater meer wordt dan alleen kijken en luisteren. Totaaltheater waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

De trailer van 'Volle Maan' is gemaakt door AAP theatermakers/ Spektakel TV.

  Nieuwe trailer 'Cassandra' van Annemarie de Bruijn Trailer
  AAP theatermakers de producent van Spektakel TV maakte de trailer voor de voorstelling 'Cassandra' van Annemarie de Bruijn. Annemarie de Bruijn brengt alom bekende figuren uit de literatuur tot leven. Klassieke drama's worden hedendaagse komedies zonder aan inhoud te verliezen. Onder regie van David Geysen is het nu de beurt aan Cassandra, bekend als de Trojaanse helderziende uit de Griekse Tragediën.
  Haags volksliedje door Verreck en Pleijsier Clip Straatwijsje
  Voor de Hagenaars Marcel Verreck en Paul Pleijsier maakten wij de videoclip 'Straatwijsje'. Na vele omzwerveringen zijn ze weer terug in Den Haag. De inspiratie voor een echt Haags Volkslied! Bekijk de videoclip: Straatwijsje
  Toneelgroep De Appel speelde Bacchanten Video
  Regisseur David Geysen ontwikkelde de afgelopen jaren bij Toneelgroep De Appel een eigen theaterstijl. Een stijl die zich vooral kenmerkt door een eigengereide muzikale en theatrale verbeelding. De Griekse tragedie 'Bacchanten' speelde in 2011 in het Appeltheater. AAP theatermakers de producent van Spektakel TV maakte de trailer.

Info: Toneelgroep De Appel

  Trailer Toneelgroep De Appel Trailer Messen in hennen
  Afgelopen seizoen speelde Toneelgroep De Appel o.a. de voorstelling ' Messen in hennen ' onder regie van David Geysen.

AAP theatermakers ( producent van Spektakel TV) maakte de trailer voor 'Messen in hennen' .

Info: Toneelgroep De Appel

  Spektakel TV op Twitter te vinden!
  Wil je op de hoogte blijven van onze uitzendingen volg ons dan op www.twitter.com/spektakeltv

Uiteraard melden we wanneer de nieuwe uitzendingen online staan en ook houden we je op de hoogte van interessante voorstellingen/ exposities enz. Dus maak je kenbaar op onze twitter site!